Afdrukken

Schoolbowlen

De Nederlandse Kampioenschappen schoolbowlen

Vorig schooljaar hebben wij met de Rembrandtschool in de landelijke finale gestaan van het NK Schoolbowlen en zijn zelfs op Jeugdjournaal geweest. Klik hier voor het filmpje of lees hier het verslag van de spelers van onze school.

Het NK schoolbowlen is een initiatief van de Nederlandse Bowling Federatie, de NBF. In heel Nederland worden per regio voorrondes gehouden. Alleen de beste teams uit de regio plaatsen zich voor de landelijke finale. Daar zal in een onderlinge strijd worden uitgemaakt wie zich kampioen van Nederland mag noemen. 

Het NK Schoolbowlen wordt gespeeld door schoolteams bestaande uit drie personen (zowel jongens-, meisjes- als gemengde teams zijn toegestaan) uit groep 7 en 8. Per team mag er maar één speler lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie, dit om het zo eerlijk mogelijk te houden. 

Per team speel je een voorronde van drie games (speelduur ca. twee uur). Deze voorronde wordt 13 februari 2015 gehouden in de Gasterij ‘t Karrewiel in Delft. Deelname aan dit toernooi kost € 3,00 per persoon. 

De scores behaald in de voorronde bepalen uiteindelijk of je de landelijke finale zal spelen. Om een indruk te krijgen van de prestaties klik hier  

De landelijke finale wordt op 7 maart 2015 gespeeld. De locatie wordt bekend gemaakt zodra duidelijk is welke scholen/bowlingcentra zich hebben opgegeven 

Oefening baart kunst 

Veel kinderen hebben weleens gebowld op een feestje, maar nog nooit een echte wedstrijd. Bowlen is veel meer dan een bal zo hard mogelijk naar voren richting de pins te gooien en dan kijken wat er om valt.  Pins….? Ja zo het heten die dingen, dus geen kegels (dat is een andere sport) pilonnen of andere benamingen. 

In samenwerking met bowlingvereniging ’t Karrewiel, zullen ook dit jaar twee ervaren trainers proberen om jullie de fijne kneepjes van het bowlen bij te brengen, want je moet wel 270 punten met z'n drieën gooien om kans te maken op de finale.

De twee trainingsdagen zijn altijd op een vrijdag van 16:00 – 17:30 uur. De data worden nog bekend gemaakt

.