Afdrukken

Groep 5

Welkom op site van De Rembrandtschool Delft.

U bent nu op het groepsgedeelte gekomen van Groep 5, waar u allerlei specifieke informatie omtrent onze groep kunt vinden. Dat kan variëren van onze belevenissen tot en met het huiswerk wat gedaan moet worden.

Als leerkracht(en) willen wij ervoor zorgen dat wij, samen met de kinderen, u op de hoogte houden. Controleer bij tijd en wijlen of wij al iets nieuws te melden hebben. Sommige informatie is alleen te zien als u ingelogd bent!

Met vriendelijke groet,                                                                             

                                                                     

Juf Emma                 

 

.

Afdrukken

Weekplanning groep 5

Algemeen weekrooster groep 5 schooljaar 2016-2017

Gym: Elke donderdagmiddag en vrijdagochtend. Elke donderdag nemen de kinderen hun gymspullen mee en elke vrijdag nemen ze deze weer mee naar huis zodat ze elke week schone gymspullen hebben.

Rekenen RT: Elke woensdag- en donderdagochtend bij juf Ina. De betreffende leerlingen leveren hiervoor elke week hun gemaakte huiswerk in.

Leesbegeleiding: Elke vrijdag bij juf Marieke. De betreffende kinderen oefenen elke dag thuis met hun leesmapje en nemen deze elke vrijdag mee om te laten horen dat ze goed geoefend hebben.

Topo toets: De topo toetsen, in groep 5 zijn gericht op Nederland (toets 4; Provincies, toets 5; Provinciehoofdsteden, toets 6; Grote steden, toets 7; Wateren, toets 8; Onze buren). Voor deze toetsen krijgen de kinderen ongeveer 2 à 3 weken om te leren.

Maar voordat we hieraan beginnen leren we eerst goed kaartlezen. (toets 1: Naar een recreatiegebied, toets 2; De weg in de stad en toets 3; Werken met een legenda). Voor deze eerste drie toetsen kan niet echt geleerd worden, daarom is deze toets altijd een week nadat het topoblad is meegegeven.

De datum van de eerstvolgende toets kunt u vinden in het onderstaande overzicht. De topotoets is altijd op donderdag.

Toets aardrijkskunde/geschiedenis en verkeer: Voor deze vakken krijgen de kinderen een samenvatting mee, nadat het hoofdstuk behandeld is in de klas. Deze toets is altijd een week nadat de samenvatting is meegegeven.

De datum van de eerstvolgende toets kunt u vinden in het onderstaande overzicht.

Ander huiswerk: Het kan wel eens voorkomen dat er ander huiswerk meegegeven wordt. Hierbij moet u denken aan het afmaken van werk, een kleine rekensom of een andere kleine taak. Deze afspraak wordt dan in de klas gemaakt en komt niet in onderstaand schema te staan. Dit omdat het vaak een afspraak op korte termijn is.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
     

 

 RT rekenen (juf Ina)

 

 RT rekenen (juf Ina)

 

Gym

 

 

 13 juni toets geschiedenis 'de wereld ontdekken'

 

 22 juni toets topo 'onze buren'

 

Leesbegeleiding

(juf Marieke)

Leesmapje mee!

 

 

Gym

 

.